Restaurangen

I Näringslivets Hus erbjuder vi dagens lunch hela veckan, kaffe från vår egen Husbar samt catering till alla typer av möten och evenemang.

Proviant NLH – restaurangen i Näringslivets Hus

Proviant har i över 15 års tid hyllat svensk mat och svenska matproducenter – svensk råvarukultur: smakrik, hållbar och engagerande mat, tillagad från grunden med råvaror i säsong som lyfter fram de svenska råvarorna och våra kulinariska traditioner.   

Här hittar du restaurangens meny och mer information om Proviant NLH.

Alla verksamheterna drivs med samma grundvärderingar – passion för mat, dryck och service, en stor omsorg för medarbetarna, ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och en mångårig kärlek till de svenska råvarorna och råvaruproducenterna.   

Lunch   

Lunchlösningen ska skapa valmöjligheter för dig som gäst. Ska lunchen gå snabbt eller finns det gott om tid? Är du rejält hungrig eller vill du ha något lättare? På språng och behöver en take-away låda?   

Lunch på tallrik  

Varje dag serveras två dagens lunch, lagd på tallrik som du hämtar vid köket. Här tas avstamp i många klassiska restaurangrätter och svensk husmanskost, men med stor nyfikenhet och ett stort intresse när det gäller både råvaror och smaker. Menyerna presenteras veckovis.   

Buffé som du tar själv och väger   

På mattorget hittar du en rejäl och varierad kall och varm buffé med bas i det vegetariska köket – med gott utrymme även för annat. Du väljer själv vad och hur mycket du vill äta och betalar sedan för den mängd mat du vill ha.   

Om Proviant  

Krögare och grundare av Proviant är Mattias Edlund som i över 30 års tid varit verksam som VD, entreprenör och krögare. Edsbacka krog blev under slutet av 90-talet och början av 00-talet den första svenska restaurangen att erhålla två stjärnor från Guide Michelin.  

Läs mer om Proviant på restaurangens hemsida

Om hållbarhet  

Att arbeta med mat och livsmedel möjliggör ett hållbarhetsarbete där restaurangen tillsammans med gäster kan göra stor skillnad när det gäller växthusgasutsläpp, djurhållning, biologisk mångfald, matsvinn och andra centrala hållbarhetsområden.

Så jobbar Proviant NLH med hållbarhet i praktiken.

Kökschefen Mattias Holm: – Jag hatar att slänga mat

Husbaren

I Restaurangens hörn hittar du Husbaren där du kan beställa varma och kalla drycker, fikabröd och enklare förtäring.

Utöver detta erbjuds catering och färskt bröd från Proviants eget bageri.

Lunch, fika och catering för alla tillfällen

Vi erbjuder lunch och fika direkt till era mötesrum eller after work och middag för större evenemang.

Catering  

För möten, konferenser, luncher och kvällsaktiviteter finns ett utbud och en service som ska fungera över hela dagen och både rymma stabilitet och variation. Menyer och utbud kommer att variera med råvarusäsongen.   

Bröd och bakverk  

Från Proviants bageri kommer färskt matbröd, sötbröd och bakverk att levereras.