27 april, 08:30 – 09:15

Med nya ögon på förpackningen

Samtidigt som nästan en miljard människor på jorden svälter, slängs en tredjedel av världens mat. Mat som har krävt resurser och energi att framställa. Hur vi kan minska matsvinnet är en viktig, global fråga. Och kanske finns en del av lösningen i våra svenska skogar.

Hur skyddar vi maten så att den håller så länge som möjligt, vad händer inom produktutvecklingsområdet och kommer förpackningen påverka vad vi äter i framtiden? Hur påverkas vi konsumenter av pågående förpackningslagstiftning i EU?

På Husfrukost den 27 april fick vi lyssna på när Skogsindustriernas vd Viveka Beckeman pratade förpackningar och matsvinn med Marie Rydén, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen. Lisa Alexandersson, kommunikationschef på Skogsindustrierna, ledde samtalet.

Läs mer på Skogsindustriernas hemsida – om varför förpackningar behövs för att minska matsvinnet.

Till Husfrukost välkomnar vi medarbetare i SNMO, Näringslivets Hus, och andra näringslivsintresserade att lyssna till intressanta samtal och själva delta i diskussionen. Teams-länk med kalenderinbjudan skickas också ut till de som prenumererar på nyhetsbrevet Nytt från Näringslivets Hus.