4 maj, 08:30 – 09:15

Är Bidens klimatpaket Inflation Reduction Act en katastrof för europeisk konkurrenskraft?

Med Inflation Reduction Act genomför USA en satsning på klimatomställningen. Inom EU hörs oro över USA:s nya politik och för att investeringar kommer att flöda till USA på bekostnad av investeringar i Europa.

Det finns många anekdoter om just detta, men fakta saknas. Därför har Svenskt Näringsliv tagit fram en rapport om effekterna av IRA på EU. 

Svenskt Näringsliv bjöd in till ett seminarium med en genomgång av regelverken, men där reglerna också sattes in i sitt praktiska sammanhang.

Vid Husfrukost fick vi lyssna till Henrik Isakson och Ingrid Serup tillsammans med Mattias Oljelund i ett samtal om hur IRA påverkar EU:s konkurrenskraft, handel och investeringar, samt hur EU bör eller inte bör agera. Det bjöds på spännande diskussioner och såklart – amerikanska pannkakor. 

Till Husfrukost välkomnar vi medarbetare i SNMO, Näringslivets Hus, och andra näringslivsintresserade att lyssna till intressanta samtal och själva delta i diskussionen. Teams-länk med kalenderinbjudan skickas också ut till de som prenumererar på nyhetsbrevet Nytt från Näringslivets Hus.